Ferie #madagaskarstyle – 1

Hvad siger du til 14 dages ferie – i Mahajanga? Skrev Kenneth en dag på messenger. Jeg var træt og var blevet forkølet oven på en af de rigtig hårde uger alene med børnene – så jeg var ikke så svær at overtale. Lad os køre i morgen, svarede jeg og gik i gang med at finde et passende hotel.

Næste morgen ringede vækkeruret kl.04.15. Afgang kl.05. Vi har en lang tur foran os! Bilen blev hurtig pakket, børnene vækket og afsted med os. Vi bad en lille bøn for turen. Det hører ligesom med. Der var mørkt, men lyset kom hurtig snigende. Det var spændende at se landskabet – her havde vi aldrig været før. Madagaskars mange bakker og vider flød forbi vinduet. Tørt, men utroligt smukt. Vejene bugtede sig op mellem bakkerne – de første par omgange opkast blev hurtig overstået. Skal vi virkelig køre i 10-12 timer? En lur senere og vejene blev bedre. De var faktisk asfalterede og i perioder næsten uden huller! Nu kører det. Mere opkast. Er vi der snart? Hvad gør man ikke for at finde lidt sol og sommer? Vi har kurs mod vestkysten. Der er godt nok stadig vinter, men vestkystens vinter byder på behagelige 32 grader på land og omkring 28 i vandet – et sted jeg nok skal holde mig fra når der bliver rigtig sommer… Hvem skal have en klementin? Hold ud – vi er der snart. Ungerne var fantastiske. 3 små stop og 12 timer og 20 minutter senere fandt vi vejen til hotellet, der ligger ude midt i ingenting tæt på vand og strand. Vi nåede det lige inden der blev mørkt igen.

Ferie #madagaskarstyle er jo nok en relativ størrelse. Vi bor på et fint hotel, til relativt billige penge – sammenlignet med så meget andet. Men det er tydeligt, at vi holder ferie med den del af lokalbefolkningen der befinder sig langt over fattigdomsgrænsen. Nogle få hundrede meter hen ad stranden bor en anden del af lokalbefolkningen, under ret så anderledes forhold. Vi gik der over en aften. Ungerne legede på stranden, klatrede på en træstamme sammen med de andre børn. Der var borde og bænke over det hele – en restaurant måske? Nogle kvinder kom os i møde. Aftensmad? spurgte de. Der var god plads – vi var de eneste kunder. Tør vi? Vi bestilte hummer og rejer. Tror måske ikke der var andet på menuen. Et bud blev sendt til fiskemanden, kvinderne gik i gang i køkkenet – udekøkken. Hytterne gav vist ikke plads til andet end lidt søvn, på en delemadras – hvis man var heldig. Maden blev lavet over bål. Ris og rejer med sauce. Hummeren blev renset og vasket, krydret og grillet. Jeg kiggede på sammen med børnene, og bad en stille bøn om at vi ikke måtte blive syge. Tvivler på at køkkenet havde fået en smiley af fødevarekontrollen… Mens hummeren blev grillet færdig kiggede vi os omkring i ”byen”, der bestod af 5-10 stråhytter i klynge. Der løb høns, kyllinger, ænder, killinger, hunde og børn rundt i et stort kaos. Der var fuld aktivitet, gang i bålstederne, risene skulle renses og koges, grøntsagerne skæres ud, opvasken tages.

Midt i mylderet så vi den skønneste solnedgang, da solen gik til ro under vandoverfladen – og med et blev himmelens mange natlamper tændt. Her er mørkt, sagde børnene – kig op! Se så flot stjernerne lyser. Det var en helt særlig stemning. Vi spiste aftensmad midt i den sorte nat, i lommelygternes skær, til lyden af bølgeskvulp blandet med lyden af den lille landsby, der lige skulle nå at afslutte dagens mange gøremål inden sengetid. Og maden – den smagte fantastisk! Vi har aldrig spist hummer før – ikke hvad jeg kan huske i hvert fald. Denne oplevelse kommer jeg forhåbentlig aldrig til at glemme. Og tro det eller lad være, maverne holdt sig i ro hele natten lang!

2 meninger om “Ferie #madagaskarstyle – 1”

  1. Kære Charlotte og Kenneth
    Dejligt at høre fra jer igen, må Gud rigt velsigne jer i jeres tjeneste for ham under så fremmede himmelstrøg. Håber I har nydt ferien sammen og at børnene må trives derude.
    Beder for jer.
    Kærlig hilsen Benthe og Frank, Vadum

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.