Er du bange?

Kenneth begyndte at læse til pilot sommer 2013. Det var en helt ny verden, der åbnede sig. Til at begynde med fortalte vi ikke min svigermor om, hvornår Kenneth var ude at flyve… Det var bedst sådan. Det gik heller ikke lang tid før jeg fik spørgsmålet – er du bange når Kenneth er ude at flyve? Jeg måtte tygge lidt på det spørgsmål…

Et af de teoretiske fag ved pilotuddannelsen er aerodynamik – hvad gør at et fly kan holdes i luften og ikke styrte ned? Kenneth gjorde meget ud af at fortælle mig, hvordan det virker. Og jeg forstår det godt – eller gør jeg? Det er som om jeg mangler det sidste rationelle gen. Når Kenneth forklarer, giver det mening – meeen hvis jeg nu virkelig tænker mig godt om, så er det altså ikke helt til at forstå!

Noget andet man lærer om på pilotuddannelsen er flyulykker… man skulle jo gerne tage ved lære af andres fejl. Heldigvis er der også statistikerne – og de er gode! At flyve er sikkert – langt mere sikkert end at køre bil, for ikke at snakke om motorcykel. Så når Kenneth tager afsted om morgenen, og vi siger farvel i døren, får han et kys og et velment ”kør nu ordentligt” – at alt inden i mig siger ”sørg nu for at komme trygt ned på landjorden igen…” – det er en helt anden sag.

Frygten for at miste tænker jeg vi lever med alle sammen. Det er konsekvensen ved at elske. At elske en brandmand og en pilot – og ja, jeg ved det lyder skørt, men det er han altså ham Kenneth jeg har været gift med i 12 år nu – giver bestemt anledning til frygt og bekymringer, men når alt kommer til alt må vi vælge, hvad, der skal præge vore liv. Jeg ønsker ikke at være styret af frygten for at miste – og selv om tankerne nogle gange løber løbsk, gør jeg hvad jeg kan for at holde frygten i kort snor.

Jeg holder ret meget af 1. korinterbrev 13. Det handler om kærligheden. Om at uden kærlighed er vi intet. Hvis kærlighed medfører frygt for at miste, kunne man måske vælge kærligheden fra – men uden kærlighed er vi intet – så vil jeg heller lære at leve med frygten og give den så lidt plads som overhovedet muligt.

”Så bliver da tro, håb, kærlighed, disse tre. Men størst af dem er kærligheden.” 1.kor.13.13.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.