Der er magt i de foldede hænder…

Sådan begynder en af de smukkeste salmer jeg kender. Jeg mindes stadig kirkens pianist og solist fremføre den, da jeg som barn fulgte med i kirke. Jeg fik gåsehud på armene. Det var noget helt særligt. Sangen og tonerne har fulgt mig lige siden, og de følger med endnu. Når vi når til aftenen og opvasken venter er det nu rart at have noget at give sig til – andet end at vaske op altså. Hænderne bliver måske ikke foldet, men jeg synger gerne den sang og sender nogle tanker og ord op til Gud.
Der er uendeligt meget at være taknemlig for. Det vil jeg også gerne huske at få med – ofte kommer bøn jo bare ind i billedet når vi har brug for lidt ekstra hjælp, når det hele brænder på. Sådan kan jeg også godt have det. Hvem vil ikke henvende sig til Gud siddende i en synkende skude eller et styrtende fly? Selv den mest overbeviste ateist kan vel samle tro nok eller i det mindste lidt tvivl sammen til en lille bøn i sådanne tilfælde.


”Det går meget bedre nu” siger Sophia næsten hver dag, og peger på min fod. De 2 uger med bandage som ligger en god måned tilbage i tid, gjorde indtryk på den lille pige. Hendes kommentarer minder mig dog om, at det går faktisk meget bedre nu – vi er nået langt på de 7 uger vi har boet her på Madagaskar. Der er meget at være taknemlige for! Foden er rask igen, drengene har nogle gode dage i skole, vi har fundet nye venner i nabolaget, her er en kirke vi kan trives i, Kenneth har fået sit madagaskiske flycertifikat, vi har alle fået et års opholdstilladelse, containeren med alle vore ejendele er ankommet – jeg kunne blive ved! Og det er jo en kunst, er det ikke? At huske på det gode, at være taknemlig for hvad der er sket. Ikke blot hylde sig ind i de sorte skyer, der truer i horisonten. Jeg øver mig hver dag.
Her er i øvrigt ikke mange skyer mere, og slet ikke noget regn. Vildt mærkeligt. Efter daglige regnskyl siden ankomst, falder der nu ikke længere en dråbe vand. Tørketiden er vist over os. Børnene leger i støvet. Endnu er der grønt, men haven skal vandes. Solen skinner og der er stadig lunt. Brændet er dog ved at være klart, el-radiatorerne og skiundertøjet er i hus – ”når der bliver vinter, vågner i op med kolde og røde næser, og I kan se jeres egen ånde”… og så går vi eftersigende udenfor for at tø op. Vi venter i spænding på at se, hvad vinteren har at byde på.
”Der er svar undervejs, engle kommer med bud” fortsætter sangen, altså den med de foldede hænder. Nogle gange kan jeg da godt tvivle, men når jeg kigger på listen over alt det gode, der er sket de sidste uger – og når jeg nu ved at der er rigtig mange der ude, som folder hænderne og beder en lille bøn for os, ja så kan jeg næsten ikke andet end at tro på at vi har haft englebesøg.
Jeg kan nogle gange føle mig lidt som Peter – ham der ifølge det nye testamente stod ud af båden og gik på vandet. Peter blev bange og sank i – Jesus var der også og trak ham op igen. Jeg har bedt mange gange om at få lov til at gå på vandet… ikke sådan bogstaveligt – men alligevel. Nu bor vi på Madagaskar. Det føles altså lidt som om jeg går på vandet. Det er skønt! Men der er altså også dage, hvor jeg synker i, tvivler – bliver bange, men mon ikke det går alt sammen – jeg er jo heldigvis ikke alene.
Glædelig påske alle sammen!
Og tusind tak for alle de bønner og tanker I sender afsted i vores retning.

5 meninger om “Der er magt i de foldede hænder…”

 1. Jesus er opstanden.
  Glædelig påske til jer og tak for en dejlig opdatering på jeres liv.
  Gud i vold

 2. Tak for beretningen, gys er det virkelig så kold der! Ah ja, I er i den modsatte “hemisphere” – og virkelig Guds UDSENDTE MEDARBEJDERE. Sangen har jeg lige fundet, i (Agape ISBN 87-89044-06-1) Gloria sangbogen. Den er majestætisk, og i nem setting. Der står at Ø. Tønnesen har sat musik til Trygve Bjerkheims digt.
  Vil bruge den mere, efter din nævnelse; stor tak.
  Sophia har gentaget Mors svar.. som hun havde fanget .. Hvor kært.
  Sender kærlige hilsner! Grietje

 3. “Kristus er opstanden, – ja, Han er sandelig opstanden”.
  Tak for jeres dejlige hilsen, – også med påmindelsen om, at “der er magt i de foldede hænder”.
  Vi glæder os over jeres tjeneste, – til lykke med certifikatet Kenneth, – alt godt med og englevagt over jer, – og flyvningerne.

 4. Tak for dine gode tanker . Jeg er handikappet og har store smerter,men mit motto er : der er mere at sige tak for ,end ak for. Tak at I alle er under Guds beskyttelse . Ja og en herlig påske ,håber jeg ,at I har haft. Det er herligt at vi kan hilse og sige Kristus er opstanden ,ja Han er sandelig opstanden .
  Kærlig hilsen til jer alle fra Birte Fich og Gitte HARAGER .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.